In ziua de astazi nu mai este deloc usor sa devii un dansator profesionist. Sau cine stie? Poate nu a fost niciodata.. Insa in anii ce s-au scurs atat de repede, parca dansul era privit diferit, cu mai mult respect. Acum dansatorii trebuie sa munceasca enorm pentru a primi respect din partea celor din jur si de cele mai multe ori devin dansatori pentru diverse evenimente, lucru care le aduce bani, e adevarat. Insa cat de multe sacrificii se fac pentru ca dansul sa-si primeasca rasplata…
Si totusi, chiar daca situatia nu este roz pentru dans, noi te incurajam sa-ti urmezi visul. Se prea poate sa intalnesti in cale multe obstacole, dar trebuie sa inveti sa fii puternic/a si sa le depasesti cu un zambet larg pe buze. Noi iti dam astazi cateva sfaturi care speram sa iti fie de ajutor in lupta cu intreaga societate si cu intreg sistemul care se incapataneaza sa nu trateze dansul la adevarata lui valoare.
- In primul rand, nu trebuie sa lasi pe nimeni sa iti spuna ca nu vei reusi. Urmeaza-ti visele si asta te va duce in locul pentru care ai muncit atat mult.
- Vei avea esecuri, e adevarat. Si poate multe inainte de un mare succes. Din nefericire, dansulreprezinta o cariera destul de riscanta din acest punct de vedere. Insa singurul lucru pe care trebuie sa il ai in minte este faptul ca nimeni nu a reusit din prima. Toti marii artisti, toti cunoscutii dansatori s-au confruntat cu lucrurile acestea inainte de a deveni vedete si de a-ti deveni tie adevarate surse de inspiratie. Asa ca fa bine si invata si din esecurile lor, nu doar din succese!
- Aminteste-ti: cu fiecare esec te apropii de ceea ce iti doresti. Nu lasa aceste mici probleme sa puna bete in roate viitorului tau in dans. Un esec este o experienta in plus si cu fiecare experienta esti mai aproape de scopul tau. E singurul lucru la care trebuie sa te gandesti.
- Ai nevoie de multa, multa incredere in tine si in ceea ce faci. Indiferent de tehnicile pe care le folosesti sau de cate ore de antrenament ai petrecut in sala. Daca nu ai incredere in tine, nu ai facut nimic. Increderea este singurul lucru care se vede cu adevarat pe scena si care se transmite publicului. Increderea in propriile forte si in ceea ce faci tu pe scena face diferenta si prin intermediul careia orice devine posibil.
- Invata mult si din toate partile. Este foarte important sa cunosti multe stiluri de dans. Te poate ajuta sa evoluezi si sa gasesti mai repede jobul visat. Cu cat ai mai multa experienta in tot ceea ce inseamna dans, aria ta de expertiza creste si vei deveni din ce in ce mai indispensabil. Un dansator bun si pasionat invata de la mai multi profesori si combina elemente astfel incat sa stie din toate.
Si ce e cel mai important… nu trebuie sa te sperie nimic din tot ceea ce ti-am prezentat. Daca ai fost macar o data pe scena si ai dansat chiar si in fata unui grup de 50-100 de oameni, stii ca nu exista un sentiment comparabil cu cel de a fi pe scena. Si atunci.. merita orice sacrificiu.