Pentru oamenii care se intampla sa nu fie dansatori inascuti, dansul mirilor poate reprezenta un element destul de problematic in organizarea intregii nunti. Credeti sau nu, exista cupluri care nici macar nu vor sa auda de casatorie din cauza dansului mirilor, care la noi in tara inca este un must-have la o nunta. Asadar, dragi miri, ce faceti pentru ca dansul mirilor sa va faca cat mai putin probleme?
Cum trecem de marele moment?!
- 1. Grija mare la alegerea cantecului
Vei vrea, bineinteles, sa alegi o melodie care sa insemna ceva pentru voi, pentru povestea voastra de iubire, lucru care este perfect in regula, insa mai sunt si alte lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a lua marea decizie. Lucruri precum ritmul, tempo-ul (sau rapiditatea melodiei) sau masura vor fi elemente definitorii pentru succesul sau insuccesul dansului mirilor. Si in final.. este sau nu este melodia respectiva dansabila?! Pentru ca sunt melodii pe care efectiv nu reusesti sa te misti, nici sa le simti ritmul. Si atunci mai bine o lasi balta si cauti altceva…
- 2. Orice lucru are un inceput si un sfarsit
Nimic nu trebuie sa ramana la intamplare in organizarea nuntii voastre, cu atat mai putin dansul mirilor. Cu putin ajutor specializat si cateva cursuri pentru dansul mirilor veti vedea ca totul va descurge minunat. Insa nu uitati ca aveti nevoie de un inceput si de un sfarsit pe care sa il planuiti pentru ca intregul dans sa aiba un sens si o continuitate. Instructorul de dans va avea un mare rol in stabilirea acestor lucruri. Insa aveti grija sa ii cereti lucrul acesta explicit! Fie ca este vorba de un vals al mirilor sau de un dans latino, totul trebuie sa se lege si daca se poate sa fie chiar in tema cu intreaga nunta.
- 3. Scurt si la obiect
Oricum aveti mari emotii si e foarte posibil sa fiti foarte nerabdatori ca momentul magic sa se termine cat mai repede cu putinta. In acest caz, dragilor, nu va lungiti chinul. Si nimanui nu-i plac numerele lungi in societatea secolului XX1. Asigurati-va ca dansul mirilor de la nunta voastra va fi undeva intre doua si trei minute. Va fi lungimea ideala pentru a nu plictisi, dar suficient pentru a impresiona.
- 4. Multe, multe repetitii
Chiar daca dansul propriu-zis, pasii de dans si ceea ce tine de dansul mirilor nu va fi extrem de dificil, ideea de ,,a dansa” ss-ar putea sa nu fie chiar atat de simpla. Dupa ce veti invata pasii propriu-zisi, va fi nevoie de foarte multa practica pentru a va sigura ca totul va fi in regula in ceea ce priveste ritmul. Cu emotii, aplauza si multe urale, s-ar putea sa va pierdeti si voi, iar ritmul este mai mult decat esential pentru ca totul sa decurga minunat si dansul sa iasa bine.
- 5. Nu uita de tocuri
Draga noastra mireasa, a dansa in tenesi si a dansa cu tocuri de 15 centrimentri nu este unul si acelasi lucru. Asa ca asigura-te ca ultimele repetitii (cel putin) vor fi facute in pantofii pe care ii vei purta la nunta. Mai ales daca ati pregatit ceva miscari speciale pentru invitati. Nu veti vrea ca totul sa iasa exact pe dos…