Vă doriți să urmați cursuri de dans însă nu sunteți siguri ce să alegeți? Nu aveți idee ce s-ar potrivi personalității dumneavoastră, felului de a fi și lucrurilor care vă definesc? Ei bine, trebuie să aflați că stilurile de dans sunt și ele ,,dansante” în funcție de tipologiile oamenilor. Studii psihologice au demonstrat că preferința pentru un anumit stil de dans merge mână în mână cu personalitatea fiecăruia. De accea, este foarte important să alegem ceva care să ni se potrivească și în acest fel să facem loc dansului în viața noastră fără să probăm dezamăgirea că un anume fel de dans nu ni se potrivește. Noi vă spunem azi ce cursuri de dans să urmați, în funcție de cum vă auto-definiți.
Ei bine, în primul rând, în ceea ce priveşte predilecția dumneavoastră pentru dansuri, psihologii afirmă că persoanele mai timide preferă felurile de dansuri mai lente, având mișcări mai suave și mai line, în timp ce persoanele extrovertite se simt atrase mai mult de dansurile ritmice. Acesta este un luru foarte important pe care trebuie să îl aveți în vedere atunci când vă veți înscrie la cursuri de dans. Este foarte important realizarea unui proces de autocunoaștere, înainte de a vă înscrie la un anume curs de dans.
Apoi, un alt element de care trebuie să țineți seama este că variate soiuri de dans au fiecare dintre ele propriile avantaje. Astfel, tangoul este faimos pentru efectele sale de tonifiere a gambelor şi coapselor şi contribuie la o mai bună coordonare a mişcărilor. Este sexy și va face minuni cu picioarele dumneavoastră.
În altă ordine de idei, valsul este dansul care va întări muşchii picioarelor şi va îmbunătăți considerabil modul de respiraţie, iar salsa este un stil de dans ce se va plia perfect pe alte nevoi precum cele relaționate de combaterea şi prevenirea durerilor supărătoare de spate.
Mai mult decât atât, dansurile considerate ritmice reprezintă o metodă practică ideală de a arde caloriile (cam 500 de calorii în numai două ore, ceea ce este imens), de a elimina multe toxine şi de a instala o stare de bunădispoziţie în viețile noastre (grație faptului că se produce o eliberare de endorfine, „hormonii fericirii).
Terapia prin dans este un lucru foarte cunoscut în întreaga lume și multă lume beneficiază de aceste avantaje și adevărate minuni pe care cursurile de dans le pot avea asupra sănătății noastre, atât cea fizică, cât și cea psihică. O opinie avizată este cea a Irinei Țepuru care ne spune exact care sunt beneficiile pe care prezența dansului le aduce în viețile noastre: „Dansul ca terapie presupune uzul psihoterapeutic al mişcării pentru atingerea integrităţii emoţionale, cognitive, fizice şi sociale a persoanei. Se numeşte dans-terapie în ideea în care mişcarea pe muzică este de cele mai multe ori definită ca dans. Dar este o mişcare liberă, de exprimare de sine, ce nu ţine de talent sau de tehnica mişcării“, explică Irina Ţepuru. Să ne grăbim, deci, să devenim parteneri cursuri de dans pentru a ne spori sănătatea și pentru a învăța să ne bucurăm realmente de viață.